Winterslaap? Echt nie.. 

meivakantieVeel gasten die in het seizoen op onze camping verblijven vragen wel eens "Hoe komen jullie de winter nou door?" Wij zeggen dan dat we tal van klusjes doen, maar wat zijn zoal deze klusjes die we doen? 

Overdag wordt er als we gesloten zijn natuurlijk gewerkt aan het terrein. Al in de eerste week worden alle grasvelden geverticuteerd, schoongemaakt en doorgezaaid. Tevens gaan we met een hoogwerker snoeien, waarbij we telkens meer snoeien en zagen, dan dat we aanvankelijk hadden gepland. Dan begint het handsnoeien.. Alle heggen worden netjes teruggesnoeid, zodat het terrein er weer netjes en verzorgd bij ligt. Tenslotte moet elke keer het blad van de velden worden gehaald. Dat is een telkens terugkerende en tijdrovende klus. Eind oktober begin november strooien we kalk en organische meststoffen over de velden, zodat de grond in het voorjaar weer in goede conditie is voor ons gras. Dan zijn de terreinnen op orde voor de winter, maar beginnen we met andere klussen. 

De schilder komt langs om de diverse gebouwen weer een goede bescherming te bieden tegen de weersomstandigheden. De waterleidingen worden allen afgetapt voor de vorst en de speelvoorzieningen in het zwembad worden verwijderd. Deze plaatsen we in het vroege voorjaar terug. Ondertussen zijn we bezig met vernieuwingen op het terrein. Wat dat is, is jaarlijks verschillend natuurlijk. Dat kun je lezen in de nieuwsbrief die binnenkort wordt verstuurd. 

Ondertussen, en dat doen we meestal in de avonduurtjes, zijn we ook al druk bezig met de voorbereidingen voor het animatieteam in het nieuwe seizoen. De data zijn inmiddels bekend en we zijn weer voornemens een leuk en uitdagend programma in elkaar knutselen om onze jongste gasten te kunnen verwennen. Wat gaan we zoal doen? Nou, dat verklappen we nog even niet, maar er staat weer vanalles op stapel!